Blog

Aanhanger verbouwd tot zwembad :-)

Vanmorgen was het bloedheet. Iedere minuut klonk op de radio hoe warm het was.
“Kan je met Hugo overleggen of we vandaag eerder naar huis mogen?

Tja, en dan is het pas half 11 en ligt er nog veel werk voor ons klaar…

Er waren meerdere opties maar daar zaten steeds haken en ogen aan. Alsnog naar een strandje gaan? We hadden geen zwemspullen en handdoek mee, en het zou vast druk zijn op de weg. Eerder naar huis? Dat voelt toch vaak als een zwaktebod, bovendien lag er een boel werk voor ons klaar. Maar tja, zonder water en met slechts gering schaduw zouden we deze dag op het landje niet gaan volhouden.

Langzaam ontstond het idee om een tijdelijk zwembad te maken van onze aanhanger.
Met dank aan het water van onze super aardige buren bij Jeugdland Almere-Buiten hebben wij een leuke dag gehad en tussen de afkoelbeurten nog best aardig gewerkt!

Zie hieronder het filmpje van onze spontane “poolparty” ;-).


Klusvlinder-vakantie in Renesse

We zijn een beetje de tel kwijtgeraakt, maar we zijn al zo’n 7 keer met het Klusvlinder-team op vakantie gegaan. Dit jaar voor de zesde keer naar camping Duin en Strand in Renesse. Fijne van deze camping is dat het een gezellige (jongeren)camping is met alle voorzieningen zoals strand en disco, maar daarnaast ook kleinschalig met super goed toezicht. We waren dit jaar met 11 personen (en een paard) op Renesse. Het paard sliep op een weitje bij een paardenmanege verderop.

Vanwege minder goede weersvoorspellingen hadden we een grote tent meegenomen waar we gezamenlijk in konden koken, eten en slapen. Eigenlijk was dit een leuke verbetering ten opzichte van vorige jaren, toen we nog met losse tenten gingen kamperen. Gezellig kletsen voor het slapen gaan, een spelletje doen of naar de disco. 

Hoe dan ook, onze gezamenlijke vakanties zijn zo ontzettend leuk! Fijn om elkaar tijdens zo’n week (nog) beter te leren kennen en fijn om samen er even tussenuit te zijn en niet bezig te zijn met werk. Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden, hebben we ook dit keer weer een leuk filmpje van deze vakantie gemaakt :-).Breaking news :-) ons eigen landje!

Eindelijk mogen wij het nieuws openbaar maken… 

De Gemeente Almere heeft ons een eigen stukje grond toegewezen in Almere-Buiten!
Onze nieuwe locatie is gevestigd aan het Maurice Garinpad, tussen de leuke buren Jeugdland Buiten en de Scouting. We zijn dolblij met deze locatie omdat we nu een werkplek en opslag kunnen gaan opbouwen!

Houd de website in de gaten (update: de uitnodiging staat onder deze link), want er volgt voor alle geinteresseerden nog een uitnodiging voor ons openingsfeest op zaterdagmiddag 5 oktober.

Hieronder twee filmpjes van de afgelopen (spannende) maanden, nu kan het echte opbouwen gaan beginnen!De eerste stappen zijn gezet

Per 1 mei konden wij helaas niet meer terecht op onze super leuke vorige locatie... We keken er enorm naar uit om naar ons nieuwe landje te verhuizen, maar helaas duurden de administratieve formaliteiten langer dan we hoopten. 
Gelukkig mochten we in afwachting van het huurcontract al wel wat grondwerk doen en de bomen van het oude Haddock-terrein planten (omdat deze anders dood zouden gaan).

Her en der staan inmiddels zeecontainers met onze spullen en we voelen ons echt een beetje ‘thuisloos’. De fantastische sfeer op het landje maakt dit echter helemaal goed! 
We hebben genoten van een prachtig voorjaar met de fruitbomen in de bloesen en het buiten werken zorgde ervoor dat we een zomerse kleur kregen en ’s nachts goed sliepen.Hoe we aan de ‘kantine' kwamen ;-)

We leven in Nederland, waar het zelfs in de zomer nooit zeker is dat het iedere dag droog is. Ondanks ons rotsvaste vertrouwen op mooi weer wisten we niet goed hoe we de pauzes moesten doorbrengen op regenachtige dagen. Totdat we tijdens het terugbrengen van de mannen opeens een stacaravan zagen staan aan de A6! Hugo heeft contact opgenomen met de zeer vriendelijke boer aan de Trekweg in Almere-Buiten, die bereid was de stacaravan aan Klusvlinder te schenken!

Op een vrijdagochtend zéér vroeg hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het grote gevaarte met de trekker naar het landje gebracht.

We hebben inmiddels contact met een super leuke groep (squad) jongeren uit de buurt, die het leuk vindt om de ‘kantine’ netjes te houden. Het Klusvlinder team bouwt ondertussen hoekbanken in, zodat wij met onze grote groep kunnen zitten. Het hout en de kussentjes voor de hoekbanken hebben we gekregen van voetbalclub Almere-City!

De komende tijd gaan wij het terrein vlak (laten) maken door Reimert en verder inrichten, waarbij we veel profijt zullen hebben van de prachtige terrastegels die wij van Jonk Sierbestrating hebben gekregen!

Wij zijn erg dankbaar voor de steun vanuit de gemeente, de buurt en ons eigen netwerk! Jullie zijn van harte welkom om met ons mee te genieten van deze prachtige plek!

© Klusvlinder 2008 - 2019