Bomen redden bij Haddock

Zoals veel mensen in Almere weten, heeft watersportvereniging en restaurant Haddock de locatie aan het Weerwater moeten verlaten vanwege de komst van de Floriade.
Er stonden een aantal prachtige bomen en struiken op het terrein. Het is eigenlijk te laat in het seizoen omdat de sapstroom van de bomen en struiken al op gang is gekomen en de bomen al blad hebben. Maar… wij wilden niet het risico lopen dat de bomen verloren zouden gaan! We mochten proberen de bomen te ‘redden’ door middel van een verhuizing naar ons eigen toekomstige terrein. In onderstaand filmpje kunnen jullie ons aan het werk zien.

Wij zullen jullie op de hoogte houden hoe het met de bomen en struiken gaat!

Hartelijke groet van team Klusvlinder


Naschrift: de bomen zijn inmiddels geplant en de takken zijn flink teruggesnoeid, zodat de wortels minder hard hoeven te werken. Wij geven de bomen dagelijks een grote hoeveelheid water en hopen dat enkele bomen het zullen redden. Sommige bomen hebben na 3 weken nog steeds groene blaadjes aan hun takjes. De struiken en vaste planten lijken te zijn aangeslagen. We houden hoop!© Klusvlinder 2008 - 2019